Van lijderschap naar leiderschap

Kreten als succes is een keuze, of nog beter design your own life, suggereren bijna dat jouw leven volledig maakbaar is.

Voorbeelden te over dat dat niet zo is en gelukkig maar. Ik zie liever een mix van hard werken, moeite doen wat samengaat met toeval en spontaniteit. Als alles te controleren en regisseren is, verdwijnt de spanning en verwondering.

Maar… je hebt invloed en veel.

Je zult het leven ook anders en prettiger ervaren als je meer invloed hebt of uitoefent. Een groot verschil is hoe je met situaties omgaat als je er bewust van bent dat je keus hebt. Dat maakt verschil in of je soms lijdt of juist leidt. Er kan je van alles overkomen en je kan daarin blijven hangen. Je baan kwijtraken, je relatie verliezen.

Jezelf vertellen: ‘Zie je nou weer’.

Of je leert, je reflecteert en je zet stappen. Je accepteert dat het leven zich voordoet, zoals het zich voordoet en gaat je mogelijkheden na voor de toekomst. Je bepaalt wat je wel wilt en wat je niet wilt. En je stuurt. Sommige mensen doen dat geheel van binnenuit, anderen zetten bijvoorbeeld hun omgeving in.

Maar een echte leider beslist zelf en maak zelf afwegingen en neemt verantwoordelijkheid voor die beslissing.

Loop jij al een tijdje rond in cirkels? Merk je dat je begint te klagen of gaan mensen je zelfs uit de weg? Krijg je jezelf niet weg uit het gevoel dat alles je tegenzit of alles je overkomt? Wil jij je toewerken naar meer daadkracht en persoonlijk leiderschap? Dat je soms gewoon dikke pech hebt, maar ook eigenaar wordt van je successen?

Neem vrijblijvende contact met mij op voor een verandertraject naar meer leiderschap in jouw leven!

Guest User